Tiranë, 25 Korrik 2018 - Linja Kombëtare e Ndihmës për Fëmijë ALO 116, për dy ditë radhazi, trajnoi punonjësit për çështjet më të rëndësishme dhe delikate të punës së tyre të përditshme. Në trajnim morën pjesë 8 punonjës, pjesë e stafit të ALO 116 dhe 2 vullnetarë. Trajnimi u fokusua ne menaxhimin e rasteve që vijnë në Linjën Komëbtare të Ndihmës...
Rrjeti Kombëtar “Vepro Për Fëmijët!” shpreh shqetësimin e tij mbi gjykimet, që shpesh vendosin në rrezik fëmijët, kur kujdestaria iu jepet prindërve të padenjë apo të papërgjegjshëm! Tiranë, 26 Qershor 2018 – Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri, shpreh shqetësimin e tij mbi rastin më të fundit të vendosjes së jetës në rrezik të...
Tiranë, 22 Qershor 2018 - Linja Kombëtare e Ndihmës për Fëmijë ALO 116-111, hapi sot konkursin kombëtar me video-punime “UNË dhe ALO 116-111”. Konkursi është i hapur për fëmijët dhe adoleshentët nga e gjithë Shqipëria duke kërkuar që t’i angazhojë ata gjatë pushimeve verore për të krijuar video dhe materiale filmike kreative me mesazhe frymëzuese...
Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve pret nga Kuvendi i Shqipërisë, që të forcojë detyrimet që ka Qeveria për të mbrojtur viktimat e dhunës në familje, sidomos fëmijët dhe të rinjtë! Tiranë, 20 Qershor 2018 – Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve, iu përgjigj sot në mëngjes pozitivisht ftesës së Komisionit Parlamentar të Punës, Çështjeve...
50,000 fëmijë anembanë vendit punojnë për të mbajtur gjallë familjet e tyre! ALO 116 Shqipëri, raporton 120 raste vetëm për vitin e fundit Tiranë, 12 Qershor 2018 – Rrjeti Kombëtar“Vepro për Fëmijët”, në Ditën Ndërkombëtare Kundër Punës dhe Shfrytëzimit të Fëmijëve, shpreh shqetësimin e saj mbi fenomenin ekzistues në vendin tonë të shfrytëzimit...
Nën moton: “Jepni llogari për fëmijët!”, organizatat nënshkruan peticionin kombëtar drejtuar Qeverisë, Kuvendit dhe Presidentit Tiranë, 1 Qershor 2018 – Në ditën simbol të festës së fëmijëve, 1 Qershor, shoqëria civile zgjodhi të marshojë përgjatë bulevardit të Tiranës nën moton “Jepni Llogari për Fëmijët”. Rreth 27 organizata të saj që punojnë...
Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve i kërkon zyrtarisht Kuvendit të Shqipërisë miratimin me urgjencë të ndryshimeve në Kodit Penal Tiranë, 30 Maj 2018 – Komisioni Parlamentar për Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë mori sot në shqyrtim në një seancë urgjente kërkesën e organizatave të shoqërisë civile për mbrojtjen e fëmijëve dhe të rinjve...
Rrjeti do të adresojë, ndër të tjera, shkeljet e rënda dhe të vazhdueshmë të të drejtave të fëmijëve nga institucionet publike Tiranë, 28 Maj, 2018 – Organizatat kryesore për të drejtat dhe mbrojtjen e fëmijëve në Shqipëri, shpallën së bashku krijimin e VEPRO PËR FËMIJËT: Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri. VEPRO PËR FËMIJËT,...
Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve të Humbur në Shqipëri numërohen rreth 40 raste ALO 116 000-Linja Kombëtare për Fëmijët e Humbur, i kërkon të gjitha agjensive ligj-zbatuese në vend që të rihapin çështjet e pazgjidhura të fëmijëve të humbur në Shqipëri. Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve të Humbur, kjo Linjë, risjell në kujtesë rastet ende të...
Pas shqetësimit të ngritur prej kohësh nga CRCA dhe Platforma Kombëtare www.iSigurt.al, për rrezikun e fëmijëve nga pedofilia dhe shfrytëzimi online, mediat pasqyrojnë problematikat e kësaj situate dhe mangësitë ligjore lidhur me të.  Drejtori i CRCA, (intervistën e të cilit do të mund ta gjeni në minutën 1.04 – 2.06 të transmetimit), bën publike...
Koalicioni për Arsimin në Shqipëri u përfaqësua në këtë konferencë nga katër organizata anëtare të saj, të cilat ndanë eksperiencat e tyre në lidhje me financimin e arsimit publik. U zhvillua për herë të parë në Beirut, Konferenca Rajonale mbi financimin e arsimit në vendet e Evropës Lindore dhe Lindjes së Mesme.  Duke përkuar me Javën e Veprimit...
Tiranë, 08 Maj 2018 - Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri (CRCA) dhe Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijët në Shqipëri (ALO 116), i bëjnë thirrje Kuvendit të Shqipërisë dhe ligjvënësve shqiptarë për miratimin urgjent të ndryshimeve të Kodit Penal Shqiptar që mbron fëmijët nga pedofilia, dhuna dhe shfrytëzimi në internet!...
Zyra për mbrojtjen Ligjore, në bashëpunim me ALO 116, dhe e mbështetur nga PNUD, prezantoi për herë të parënë Shqipëri, koncept-idenë e Linjës Kombëtare e Ndihmës Ligjore Falas për Fëmijët dhe të Rinjtë e Pambrojtur. Të gjithë fëmijët dhe të rinjtë, por kryesisht fëmijët me nevoja të veçanta, fëmijët rom, ata të shfrytëzuar, fëmijët viktima të...
Koalicioni për Arsimin organizon për të 16-in vit rradhazi Javën Globale të Veprimit për Arsimin në Shqipëri! 22 Prill 2018– Për të 16 vitin rradhazi, Koalicioni për Arsimin në Shqipëri, hapi sot Javën Globale të Veprimit për Arsimin, e cila kërkon të sjellë në vëmendje të politikbërësve pëgjegjësitë e marra gjatë firmosjes së Axhendës...
Njoftim Punësimi – Kërkohen dy ekspertë për trajnimin e stafit të ALO 116 mbi çështjet e te drejtave të femijëve dhe komunikimit me fëmijët dhe adoleshentët target të ALO 116 Pozicioni:      Ekspertë për realizimin e trajnimeve; Punëdhënës: ALO 116: Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijët Vendi:           Tiranë, Shqipëri Linja Kombëtare e...
ASSESSMENT OF THE CURRENT AND DEVELOPMENT OF THE NEW, COST EFFECTIVE MODEL FOR ALO 116 Terms of Reference GENERAL INFORMATION ALO 116 – Albanian National Child Helpline ALO 116 is a national service that aims to help children through phone counseling and the referral of cases to the governmental and non-governmental institutions that provide...
DEKLARATË PUBLIKE Pabarazia ndërmjet grave dhe burrave në Shqipëri, mbetet ende një ndër problemet më serioze dhe ndër shkeljet më të rënda të të drejtave të njeriut në vend. Pavarësisht se përgjatë 28 viteve të demokracisë sonë të brishtë, Shqipëria ka bërë hapa përpara për të mbrojtur dhe garantuar të drejtat e grave dhe vajzave, vendi është...
Position: Expert for preparation of ALO 116 Annual Report ALO 116-Albanian National Child Helpline would like to announce a call for Expert for preparation of ALO 116 Annual Report. In its 9 years of experience, ALO 116 has built a practice where it publishes annual reports. These reports are a realistic reflection on the situation of children's...
Bashkëpunimi ndërmjet institucioneve dhe organizata joqeveritare jep rezultate në drejtim të mbrojtjes së fëmijëve nga dhuna dhe shfrytëzimi Tiranë, 06 Shkurt 2018 – Në Ditën Ndërkombëtare për Internetin e Sigurt, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ministria e Arsimit dhe Ministria e Brendshme, ranë dakord që të firmosin Planin...
Në Ditën Ndërkombëtare të Internetit të Sigurt, autoritetet publike, shoqëria civile dhe industria e internetit së bashku diskutuan hapat në vijim për ta bërë internetin të sigurt për të gjithë fëmijët anembanë Shqipërisë. 6 Shkurt 2018 –CRCA Shqipëri dhe ALO 116, në bashkëpunim me Autoritetin Kombëtar për Çertifikimin Elektronik dhe Sigurinë...

Pages