Tiranë, 1 Mars 2019-Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë- ALO 116, që nga Nëntori 2018 ka zhvilluar fazën e tretë të fushatës informuese dhe ndërgjegjësuese në sistemin arsimor me fokus Mbrojtjen e Fëmijëve. Deri në fund të fazës së tretë janë vizituar më shumë se 22 shkolla 9-vjeçare dhe gjimnaze ne disa prej qyteteve kryesore te Shqipërisë...
Tiranë, 1 Shkurt 2019 – Linja e Këshillimit për Fëmijë ALO 116 111, do të ofrojë shërbimin e saj përgjatë orareve 08.00 – 22.00. Ky shërbim do të jetë i disponueshëm për të shtatë ditët e javës. Të keqardhur njoftojmë se ky orar shërbimi kufizohet si shkak i vështirësive më të fundit që Linja Kombëtare e Këshillimit ALO 116 111 po ndesh për të...
“17 vjeçarja E., nga një fshat i Shqipërisë, kërkoi ndihmën e ALO-s për familjen e saj dhe vëllain 14 vjeçar. Babai i vajzës, në punën e tij si roje në një ndërmarrje, kishte qëlluar një person që kish hyrë në mjediset e saj për të vjedhur. Personi humbi jetën dhe familja e tij, kërkonte shpagim duke vendosur në rrezik jetën e vëllait të saj të...
ANYN dhe CRCA kërkuan Paktin Kombëtar për Rininë në Shqipëri, si mundësues strategjik i zgjidhjes së sfidave rinore Tiranë, 7 Dhjetor 2018 – Në kuadër të Ditës Kombëtare të Rinisë në Shqipëri, përfaqësues të qeverisë, deputetë, shoqëri civile dhe të rinjtë u mblodhën në një Forumi Kombëtar, më të madhin të organizuar për të rinjtë në Shqipëri. Në...
DEKLARATË PUBLIKE Tiranë, 12 Dhjetor 2018 – Organizatat e Shoqërisë civile me anë të kësaj deklarate publike duan të shprehin mbështetjen e tyre për kërkesën e studentëve për rritjen e buxhetit të arsimit në Shqipëri në masën 5 % të prodhimit të përgjithshëm bruto (PBB). Shqipëria investon vetëm 3.3% e PBB-së për arsimin, shifër kjo larg...
Falë shërbimit 24 o​rë në ditë, ALO 116 dhe Bashkia kanë mundësi që të ofrojnë së bashku shërbime shoqërore dhe mbrojtje për fëmijët në çdo moment të ditës osë natës Tiranë 20 Nëntor 2018 – Bashkia Tiranë dhe Linja Kombëtare e Ndihmës për Fëmijë (ALO 116)  nënshkruan sot një marrëveshje bashkëpunimi për përmirësimin e sistemit të referimit të...
Në Ditën Botërore të Parandalimit të Abuzimit ndaj Fëmijëve, ALO 116 111 fton Ministren e Shëndetësisë, Mbrojtjes Sociale dhe UNICEF të flasin me fëmijët Tiranë, 19 Nëntor 2018 - Në ditën Botërore të Parandalimit të Abuzimit ndaj Fëmijëve, Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale znj. Ogerta Manastirliu dhe Përfaqësuesi i UNICEF Shqipëri, z...
Europarlamentari Knut Fleckenstein, reporteri për Shqipërinë në Parlamentin Europian, në takimin e tij me Rrjetin Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri kërkon angazhim më serioz të Qeverisë Shqiptare për problemet e të rinjve. Nga ana e tij Rrjeti kërkoi që Raporti i Progresit të BE-së të ketë një seksion për gjendjen e të rinjve. Tiranë, 9 Nëntor...
Në Ditën Ndërkombëtare të Vajzave, mbi 140 përfaqësues nga Kuvendi, shoqëria civile dhe organizatat e vajzave, diskutojnë mbi përfshirjen e tyre në politikë dhe vendim-marrje Tiranë, 12 Tetor 2018 – Në Ditën Ndërkombëtare të Vajzave, Kuvendi i Shqipërisë, në kuadër të Fushatës Globale #Girl2Leader, mirëpriti 25 vajza dhe 15 ambasadore, pjesë e...
Mos-zbatimi i duhur i skemës së Ndihmës Ekonomike shkel seriozisht të drejtat e grave dhe fëmijëve në Shqipëri Tiranë, 4 Tetor 2018 – CRCA Shqipëri me anë të këtij reagimi publik kërkon të sjellë në vëmendjen e të gjithë kryetarëve të Bashkive, Këshillave Bashkiakë dhe të Qeverisë Shqiptare, shqetësimin tonë tepër serioz mbi mos-zbatimin e duhur...
CRCA Shqipëri: jemi tepër të shqetësuar për situatën e të drejtave të fëmijëve dhe të të rinjve! Shteti duhet të marrë masa urgjente për të përmirësuar situatën! Tiranë, 24 Shtator 2018 - Një rrjet i gjerë i organizatave të të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve në Shqipëri, dorëzuan sot raportin për ciklin e 3-të të Rishikimit Periodik Universal...
Tiranë, 25 Korrik 2018 - Linja Kombëtare e Ndihmës për Fëmijë ALO 116, për dy ditë radhazi, trajnoi punonjësit për çështjet më të rëndësishme dhe delikate të punës së tyre të përditshme. Në trajnim morën pjesë 8 punonjës, pjesë e stafit të ALO 116 dhe 2 vullnetarë. Trajnimi u fokusua ne menaxhimin e rasteve që vijnë në Linjën Komëbtare të Ndihmës...
Rrjeti Kombëtar “Vepro Për Fëmijët!” shpreh shqetësimin e tij mbi gjykimet, që shpesh vendosin në rrezik fëmijët, kur kujdestaria iu jepet prindërve të padenjë apo të papërgjegjshëm! Tiranë, 26 Qershor 2018 – Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri, shpreh shqetësimin e tij mbi rastin më të fundit të vendosjes së jetës në rrezik të...
Tiranë, 22 Qershor 2018 - Linja Kombëtare e Ndihmës për Fëmijë ALO 116-111, hapi sot konkursin kombëtar me video-punime “UNË dhe ALO 116-111”. Konkursi është i hapur për fëmijët dhe adoleshentët nga e gjithë Shqipëria duke kërkuar që t’i angazhojë ata gjatë pushimeve verore për të krijuar video dhe materiale filmike kreative me mesazhe frymëzuese...
Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve pret nga Kuvendi i Shqipërisë, që të forcojë detyrimet që ka Qeveria për të mbrojtur viktimat e dhunës në familje, sidomos fëmijët dhe të rinjtë! Tiranë, 20 Qershor 2018 – Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve, iu përgjigj sot në mëngjes pozitivisht ftesës së Komisionit Parlamentar të Punës, Çështjeve...
50,000 fëmijë anembanë vendit punojnë për të mbajtur gjallë familjet e tyre! ALO 116 Shqipëri, raporton 120 raste vetëm për vitin e fundit Tiranë, 12 Qershor 2018 – Rrjeti Kombëtar“Vepro për Fëmijët”, në Ditën Ndërkombëtare Kundër Punës dhe Shfrytëzimit të Fëmijëve, shpreh shqetësimin e saj mbi fenomenin ekzistues në vendin tonë të shfrytëzimit...
Nën moton: “Jepni llogari për fëmijët!”, organizatat nënshkruan peticionin kombëtar drejtuar Qeverisë, Kuvendit dhe Presidentit Tiranë, 1 Qershor 2018 – Në ditën simbol të festës së fëmijëve, 1 Qershor, shoqëria civile zgjodhi të marshojë përgjatë bulevardit të Tiranës nën moton “Jepni Llogari për Fëmijët”. Rreth 27 organizata të saj që punojnë...
Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve i kërkon zyrtarisht Kuvendit të Shqipërisë miratimin me urgjencë të ndryshimeve në Kodit Penal Tiranë, 30 Maj 2018 – Komisioni Parlamentar për Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë mori sot në shqyrtim në një seancë urgjente kërkesën e organizatave të shoqërisë civile për mbrojtjen e fëmijëve dhe të rinjve...
Maj,2018 – Stafi i ALO 116 - Linjës Kombëtare të Këshillimit të Fëmijëve me mbështetjen e UNICEF mbyll fazën e dytë të fushatës ndërgjegjësuese “Unë dhe ALO 116” në shkollat 9-vecare dhe gjimnazet e Tiranës. Fushata ndërgjegjësuese edhe kësaj rradhe kishte synim të informonte dhe ndërgjegjësonte fëmijët dhe të rinjte e qytetit të Tiranës mbi të...
Rrjeti do të adresojë, ndër të tjera, shkeljet e rënda dhe të vazhdueshmë të të drejtave të fëmijëve nga institucionet publike Tiranë, 28 Maj, 2018 – Organizatat kryesore për të drejtat dhe mbrojtjen e fëmijëve në Shqipëri, shpallën së bashku krijimin e VEPRO PËR FËMIJËT: Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri. VEPRO PËR FËMIJËT,...

Pages