Falë shërbimit 24 o​rë në ditë, ALO 116 dhe Bashkia kanë mundësi që të ofrojnë së bashku shërbime shoqërore dhe mbrojtje për fëmijët në çdo moment të ditës osë natës Tiranë 20 Nëntor 2018 – Bashkia Tiranë dhe Linja Kombëtare e Ndihmës për Fëmijë (ALO 116)  nënshkruan sot një marrëveshje bashkëpunimi për përmirësimin e sistemit të referimit të...
Në Ditën Botërore të Parandalimit të Abuzimit ndaj Fëmijëve, ALO 116 111 fton Ministren e Shëndetësisë, Mbrojtjes Sociale dhe UNICEF të flasin me fëmijët Tiranë, 19 Nëntor 2018 - Në ditën Botërore të Parandalimit të Abuzimit ndaj Fëmijëve, Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale znj. Ogerta Manastirliu dhe Përfaqësuesi i UNICEF Shqipëri, z...
Europarlamentari Knut Fleckenstein, reporteri për Shqipërinë në Parlamentin Europian, në takimin e tij me Rrjetin Kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri kërkon angazhim më serioz të Qeverisë Shqiptare për problemet e të rinjve. Nga ana e tij Rrjeti kërkoi që Raporti i Progresit të BE-së të ketë një seksion për gjendjen e të rinjve. Tiranë, 9 Nëntor...
Në Ditën Ndërkombëtare të Vajzave, mbi 140 përfaqësues nga Kuvendi, shoqëria civile dhe organizatat e vajzave, diskutojnë mbi përfshirjen e tyre në politikë dhe vendim-marrje Tiranë, 12 Tetor 2018 – Në Ditën Ndërkombëtare të Vajzave, Kuvendi i Shqipërisë, në kuadër të Fushatës Globale #Girl2Leader, mirëpriti 25 vajza dhe 15 ambasadore, pjesë e...
Mos-zbatimi i duhur i skemës së Ndihmës Ekonomike shkel seriozisht të drejtat e grave dhe fëmijëve në Shqipëri Tiranë, 4 Tetor 2018 – CRCA Shqipëri me anë të këtij reagimi publik kërkon të sjellë në vëmendjen e të gjithë kryetarëve të Bashkive, Këshillave Bashkiakë dhe të Qeverisë Shqiptare, shqetësimin tonë tepër serioz mbi mos-zbatimin e duhur...
CRCA Shqipëri: jemi tepër të shqetësuar për situatën e të drejtave të fëmijëve dhe të të rinjve! Shteti duhet të marrë masa urgjente për të përmirësuar situatën! Tiranë, 24 Shtator 2018 - Një rrjet i gjerë i organizatave të të drejtave të fëmijëve dhe të rinjve në Shqipëri, dorëzuan sot raportin për ciklin e 3-të të Rishikimit Periodik Universal...
Tiranë, 25 Korrik 2018 - Linja Kombëtare e Ndihmës për Fëmijë ALO 116, për dy ditë radhazi, trajnoi punonjësit për çështjet më të rëndësishme dhe delikate të punës së tyre të përditshme. Në trajnim morën pjesë 8 punonjës, pjesë e stafit të ALO 116 dhe 2 vullnetarë. Trajnimi u fokusua ne menaxhimin e rasteve që vijnë në Linjën Komëbtare të Ndihmës...
Rrjeti Kombëtar “Vepro Për Fëmijët!” shpreh shqetësimin e tij mbi gjykimet, që shpesh vendosin në rrezik fëmijët, kur kujdestaria iu jepet prindërve të padenjë apo të papërgjegjshëm! Tiranë, 26 Qershor 2018 – Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri, shpreh shqetësimin e tij mbi rastin më të fundit të vendosjes së jetës në rrezik të...
Tiranë, 22 Qershor 2018 - Linja Kombëtare e Ndihmës për Fëmijë ALO 116-111, hapi sot konkursin kombëtar me video-punime “UNË dhe ALO 116-111”. Konkursi është i hapur për fëmijët dhe adoleshentët nga e gjithë Shqipëria duke kërkuar që t’i angazhojë ata gjatë pushimeve verore për të krijuar video dhe materiale filmike kreative me mesazhe frymëzuese...
Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve pret nga Kuvendi i Shqipërisë, që të forcojë detyrimet që ka Qeveria për të mbrojtur viktimat e dhunës në familje, sidomos fëmijët dhe të rinjtë! Tiranë, 20 Qershor 2018 – Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve, iu përgjigj sot në mëngjes pozitivisht ftesës së Komisionit Parlamentar të Punës, Çështjeve...
50,000 fëmijë anembanë vendit punojnë për të mbajtur gjallë familjet e tyre! ALO 116 Shqipëri, raporton 120 raste vetëm për vitin e fundit Tiranë, 12 Qershor 2018 – Rrjeti Kombëtar“Vepro për Fëmijët”, në Ditën Ndërkombëtare Kundër Punës dhe Shfrytëzimit të Fëmijëve, shpreh shqetësimin e saj mbi fenomenin ekzistues në vendin tonë të shfrytëzimit...
Nën moton: “Jepni llogari për fëmijët!”, organizatat nënshkruan peticionin kombëtar drejtuar Qeverisë, Kuvendit dhe Presidentit Tiranë, 1 Qershor 2018 – Në ditën simbol të festës së fëmijëve, 1 Qershor, shoqëria civile zgjodhi të marshojë përgjatë bulevardit të Tiranës nën moton “Jepni Llogari për Fëmijët”. Rreth 27 organizata të saj që punojnë...
Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve i kërkon zyrtarisht Kuvendit të Shqipërisë miratimin me urgjencë të ndryshimeve në Kodit Penal Tiranë, 30 Maj 2018 – Komisioni Parlamentar për Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë mori sot në shqyrtim në një seancë urgjente kërkesën e organizatave të shoqërisë civile për mbrojtjen e fëmijëve dhe të rinjve...
Maj,2018 – Stafi i ALO 116 - Linjës Kombëtare të Këshillimit të Fëmijëve me mbështetjen e UNICEF mbyll fazën e dytë të fushatës ndërgjegjësuese “Unë dhe ALO 116” në shkollat 9-vecare dhe gjimnazet e Tiranës. Fushata ndërgjegjësuese edhe kësaj rradhe kishte synim të informonte dhe ndërgjegjësonte fëmijët dhe të rinjte e qytetit të Tiranës mbi të...
Rrjeti do të adresojë, ndër të tjera, shkeljet e rënda dhe të vazhdueshmë të të drejtave të fëmijëve nga institucionet publike Tiranë, 28 Maj, 2018 – Organizatat kryesore për të drejtat dhe mbrojtjen e fëmijëve në Shqipëri, shpallën së bashku krijimin e VEPRO PËR FËMIJËT: Rrjeti Kombëtar për të Drejtat e Fëmijëve në Shqipëri. VEPRO PËR FËMIJËT,...
Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve të Humbur në Shqipëri numërohen rreth 40 raste ALO 116 000-Linja Kombëtare për Fëmijët e Humbur, i kërkon të gjitha agjensive ligj-zbatuese në vend që të rihapin çështjet e pazgjidhura të fëmijëve të humbur në Shqipëri. Në Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve të Humbur, kjo Linjë, risjell në kujtesë rastet ende të...
Pas shqetësimit të ngritur prej kohësh nga CRCA dhe Platforma Kombëtare www.iSigurt.al, për rrezikun e fëmijëve nga pedofilia dhe shfrytëzimi online, mediat pasqyrojnë problematikat e kësaj situate dhe mangësitë ligjore lidhur me të.  Drejtori i CRCA, (intervistën e të cilit do të mund ta gjeni në minutën 1.04 – 2.06 të transmetimit), bën publike...
Koalicioni për Arsimin në Shqipëri u përfaqësua në këtë konferencë nga katër organizata anëtare të saj, të cilat ndanë eksperiencat e tyre në lidhje me financimin e arsimit publik. U zhvillua për herë të parë në Beirut, Konferenca Rajonale mbi financimin e arsimit në vendet e Evropës Lindore dhe Lindjes së Mesme.  Duke përkuar me Javën e Veprimit...
Tiranë, 08 Maj 2018 - Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri (CRCA) dhe Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijët në Shqipëri (ALO 116), i bëjnë thirrje Kuvendit të Shqipërisë dhe ligjvënësve shqiptarë për miratimin urgjent të ndryshimeve të Kodit Penal Shqiptar që mbron fëmijët nga pedofilia, dhuna dhe shfrytëzimi në internet!...
Zyra për mbrojtjen Ligjore, në bashëpunim me ALO 116, dhe e mbështetur nga PNUD, prezantoi për herë të parënë Shqipëri, koncept-idenë e Linjës Kombëtare e Ndihmës Ligjore Falas për Fëmijët dhe të Rinjtë e Pambrojtur. Të gjithë fëmijët dhe të rinjtë, por kryesisht fëmijët me nevoja të veçanta, fëmijët rom, ata të shfrytëzuar, fëmijët viktima të...

Pages