Tiranë, 3 Nëntor 2017- Sot ALO 116, Pink dhe Zyra për Mbrojtjen Ligjore të Fëmijëve prezantuan Linjën e Këshillimit për Adoleshentët dhe të Rinjtë LGBTI. Në këtë takim moren pjesë përfaqësues të institucioneve publike, organizatave të shoqërisë civile, agjensive dhe partnerëve të huaj. Gjatë këtij takimi u diskutua rreth nevojës që ka Linja e...
Pozicioni: Operator Këshillues në ALO 116 Punëdhënës: ALO 116: Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijët Vendi: Tiranë, Shqipëri Kohëzgjatja: Minimumi 1 vit (3 muajt e parë janë periudhë prove)  Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijë – ALO 116 është një shërbim falas këshillimi dhe referimi për fëmijët kudo në Shqipëri.  Ky shërbim komunikon...
Tiranë, 21 korrik 2017- Ditën e sotme në median e shkruar është njoftuar humbja e një djali 12-vjeçar në rrethin e Durrësit. Denoncimi është bërë nga mamaja e djalit ku ndër të tjera ajo pohon se djali i saj është larguar nga shtëpia prej dy javësh. Vetëm gjatë vitit 2017 janë më shumë se 10 raste të raportimit të fëmijëve të humbur në Shqipëri....
Tiranë, 11 Korrik 2017- ALO 116: Linja Kombëtare e Telefonit për Femijët në Shqipëri, njoftoi se ka emëruar drejtorin e saj të ri ekzekutiv, pas konsultimeve të anëtarevë të Bordit të Drejtorëve. Në mbledhjen e fundit, Bordi i Drejtorëve të ALO 116, zgjodhi Z. Mirgit Vataj, në pozicionin e Drejtorit Ekzekutiv, duke zëvendësuar në këtë pozicion,...
Me rastin e 1 Qershorit, Ditës së Femijëve, mbi 200 përfaqësues dhe organizata të shoqërisë civile manifestuan nën moton: “Femijë të shëndetshëm, të mbrojtur dhe të arsimuar! Koha për të marrë përgjegjësi!” 1 Qershor 2017 – Në Ditën e Femijëve, për herë të parë në historinë moderne të Shqipërisë, organizatat dhe aktivistët për të drejtat e...
Miq te dashur! Dëshirojmë t’iu njoftojmë se për arsye teknike të përmirësimit të shërbimit, Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë - ALO 116, do të jetë funksionale nga ora e 8:00 e mëngjesit deri në orën 21:30 në mbrëmje. Po punojmë intensivisht për të rikthyer shërbimin me kohë të plotë sa më shpejt të jetë e mundur. Faleminderit për...
Tiranë, 19 Maj 2017- Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë /ALO 116 , një ndër organizatat kryesore për mbrojtjen e të drejtave të adoleshentëve dhe fëmijëve, dhe Ambasada Pink prezantuan ditën e sotme konceptin “Linja Kombëtare e Këshillimit për adoleshentët dhe të rinjtë LGBTI”. Prezantimi  u realizua në kuadër të mbështetjes që ALO 116 ka...
Tiranë 28 Prill 2017 -  Sot në mëngjes, ALO 116 – Linja Kombëtare e Telefonit për Femijët në Shqipëri, organizoi një takim të hapur për prezantimin e të dhënave të këtij shërbimi në mbrojtje të femijëve në Shqipëri për vitin 2016, si dhe një raport analitik me të dhëna për 10 vjet në lidhje me dhunën ndaj femijëve në Shqipëri. Pjesmarrës në takim...
Sot, me datë 30 Mars 2017, Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve – CRCA, Linja Kombëtare për Këshillimin e Fëmijëve - ALO 116-111, në bashkëpunim me zyrën e UNICEF në Shqipëri, Rrjetin Kombëtar të të Rinjve në Shqipëri (ANYN), dhe Koalicionin e Arsimit të Fëmijëve në Shqipëri – ACCE, zhvilluan takimin e hapur: Internet i Sigurt për të...
57 FEMIJË JANË LËNË TË PAMBROJTUR NGA PEDOFILIA NË INTERNET Tiranë, 10 shkurt 2017- Sot në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Internetit të Sigurtë ALO 116, CRCA dhe Koalicioni për Arsimin e Fëmijeve publikuan raportin tematik “Siguria e Fëmijeve në Internet”.  Ky raport vjen si një tregues i rreziqeve që ndeshin fëmijët gjatë aktivitetit në...
Sot, me datë 12 Dhjetor 2016, Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë - ALO 116 dhe Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve – CRCA, prezantuan Platformën Kombëtare për Sigurinë e Fëmijëve në Internet WWW.ISIGURT.AL dhe aplikacionin telefonik “ISIGURT”. Qëllimi i këtij aktiviteti ishte njohja e të gjithë partnerët socialë të interesuar me...
Pozicioni:                              Ekspertë të përgatitjes së raportit vjetor të ALO 116 Punëdhënës:                        ALO 116: Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijët Vendi:                                    Tiranë, Shqipëri Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijë – ALO 116 është një shërbim falas këshillimi dhe referimi për fëmijët...
“Buxheti i Shtetit për Arsimin dhe Shërbimet për Fëmijët dhe të Rinjtë në Shqipëri” ishte konsultimit publik që organizoi Koalicioni për Arisimin e Fëmijëve, CRCA-Shqipëri dhe Rrjeti Kombëtar i të Rinjve. Në prani të Zv.Ministres së Arsimit Nora Malaj dhe përfaqësuese të ministrisë së Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, u parashtuan disa nga kërkesat...
Tiranë 21 Nëntor 2016- Ditën e sotme ALO 116-Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë në bashkëpunim me Agjencinë Shtetërore për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve-ASHMDF zhvilluan workshopin e radhës “Internet i Sigurtë për Fëmijët në Shqipëri: ‘Mbrojtja online në kuadër të sistemit të integruar të mbrojtjes së fëmijëve’. Në këtë takim morën...
Në data 14-16 Nëntor 2016 në Bangkok po zhvillohen punimet e Asamblesë së Përgjithshme të Linjave Ndërkombëtare të Këshillimit për Fëmijë (CHI).  Kjo mbledhje ofron një mundesi të mirë për të reflektuar mbi rolin që kanë luajtur Linjat e Këshillimit për Fëmijë në të gjithë botën në përmirësimin e shërbimeve për mbrotjen e fëmijëve. Përfaqësuesit...
Tiranë, 14 nëntor 2016- Gjatë ditës së sotme ALO 116 në bashkëpunim me Agjencinë Shtetërore për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve kanë zhvilluar takimin konsultues për aplikacionin telefonik #unëmbrojfëmijët. Për të realizuar një aplikacion të përshtatshëm dhe lehtësisht të aksesueshëm ALO 116, me mbështetjen e UNICEF dhe ASHMDF zhvilloi sot...
Pozicioni:                                Financier/e me kohë të pjesshme Punëdhënës:                        ALO 116: Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijët Vendi:                                       Tiranë, Shqipëri Kohëzgjatja:                          Minimumi 6 muaj Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijë – ALO 116 është një shërbim falas...
Tiranë 21 Tetor2016- Ditën e sotme ALO 116-Linja Kombëtare e Këshillimit zhvilloi një takim consultative me kompanitë celulare dhe kompanise më të madhe fikse në vend. Qëllimi I këtij takimi ishte prezantimi  i nismave të reja të ALO 116 në kuadër të ofrimit të shërbimeve të reja inovative për mbrojtjen e femijëve. Takimin e hapi Menaxheri i...
ALO 116- Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë është një shërbim për fëmijët i cili ofron: Këshillim Psikologjik Informacion Referim në shërbimet përkatëse sipas specifikës së rastit ALO 116 - Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijët është një shërbim pa pagesë për fëmijët dhe të rinjtë në Shqipëri. Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë...
Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijët në Shqipëri “ALO 116” është një pikë kyçe e sistemit të shërbimeve referente për to. Linja Kombëtare për Fëmijët është në dispozicion të fëmijëve në të gjithë vendin, por ajo përqëndrohet gjithashtu në fëmijët në nevojë si: fëmijët e dhunuar, abuzuar apo keqtrajtuar, fëmijët në situatë rruge, fëmijët që...

Pages