29 Dhjetor 2015-Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë z.Ilir Meta viziton zyrat e ALO 116-Linja Kombetare e Këshillimit për Fëmijë. Në këtë takim z.Meta shoqërohej nga Ministri I Mirëqëniës Sociale dhe Rinisë z.Blendi Klosi si dhe nga deputetja znj. Vasilika Hysi. Qëllimi I kësaj vizite ishte njohja më nga afër më një ndër shërbimet kryesore në...
Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijët në Shqipëri “ALO 116” është një pikë kyçe e sistemit të shërbimeve referente për to. Linja Kombëtare për Fëmijët është në dispozicion të fëmijëve në të gjithë vendin, por ajo përqëndrohet gjithashtu në fëmijët në nevojë si: fëmijët e dhunuar, abuzuar apo keqtrajtuar, fëmijët në situatë rruge, fëmijët që...
Tiranë 6 Janar 2015-ALO 116-Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë bën me dije se për shkak të një problemi teknik numrat 116 111 dhe 116 000 nuk mund të aksesohen nga abonentët e kompanise celulare EAGLE Mobile dhe nga abonentët e kompanisë fikse Albtelekom. Po punohet intensivisht në bashkëpunim me kompaninë EAGLE Mobile për të ritkhyer sa më...
Tiranë 18 Dhjetor 2015 – ALO 116, Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë hapi sot fushatën “Mbaj mend numrin 116-111! Ndihmo një Fëmijë” që ka si qëllim t’i vij në ndihmë fëmijëve dhe adoleshentëve anembanë vendit. Fushata kërkon të bëj së më publik numrin e telefonit 116-111, që është një numër falas për fëmijët dhe i hapur 24 orë në ditë në 7...
   Tiranë, 16 Dhjetor 2015-ALO 116 - Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijët është një shërbim pa pagesë për fëmijët dhe të rinjtë në Shqipëri. Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijë është një instrument që ka për qëllim të këshillojë fëmijët përmes telefonit dhe të referojë nevojat e tyre në shërbimet përkatëse. Qëllimi kryesor i ALO 116 është...
Pozicioni: Operator Këshillues në ALO 116 Punëdhënës: ALO 116: Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijët Vendi: Tiranë, Shqipëri Kohëzgjatja: Minimumi 1 vit (3 muajt e parë janë periudhë prove) Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijë – ALO 116 është një shërbim falas këshillimi dhe referimi për fëmijët kudo në Shqipëri.  Ky shërbim komunikon me...
Tiranë, 6 Tetor 1015– Ditën e sotme, Agjensia Kombëtare për Sigurinë Kompjuterike (ALCIRT), UNICEF, CRCA Shqipëri dhe Agjensia Shtetërore për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (ASHMDF), zhvilluan takimin e parë konsultues “Internet i Sigurtë për Fëmijët në Shqipëri: Drejt Qasjeve të Integruara Institucionale dhe Shoqërore për Mbrojtjen e...
21 Shtator 2015, Athinë – Linja Kombëtare e Këshillimit ë Fëmijëve - ALO 116 dhe pjesëtarja e Bordit të Fëmijëve të ALO 116, Sara Brari u bënë sot pjesë e aktivitetit lançues të Këshillit Konsultativ Rinor Europian (E-YAC) të Linjës Ndërkombëtare të Këshillimit të Fëmijëve-CHI, organizuar në Athinë pranë linjës së telefonit dhe organizatës greke...
ALO 116-000 hapi sot fushatën e saj një-javore për ndërgjegjësimin e publikut dhe institucioneve për çështjen fëmijëve të humbur. Të dhënat tregojnë për një 7-fishim të numrit të fëmijëve të humbur në Shqipëri! Tiranë, 25 Maj 2015 – ALO 116 000: Linja Kombëtare për Fëmijët e Humbur, në kuadër të 25 Majit - Ditës Ndërkombëtare për Fëmijët e Humbur...
Tiranë, 18 Nëntor 2014 - ALO 116 Linja Kombëtare e Ndihmës për Fëmijët, në kuadër të 19 Nëntorit, Ditës Ndërkombëtare Kundër Dhunës ndaj Fëmijëve, bëri publik raportin, i cili pasqyron dhunën ndaj fëmijëve në Shqipëri, bazuar tek telefonatat dhe rastet e trajtuara gjatë një periudhe 6 vjeçare në ALO 116. Në këtë ditë Linja Kombëtare e Këshillimit...
Tiranë, 31 Korrik 2014- Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve - CRCA dhe Linja Kombëtare e Telefonit të Fëmijëve - ALO 116 vlerësuan sot Z. Detlef Palm, Përfaqësues i UNICEF në Shqipëri, me çmimin për “Të Drejtat e Fëmijëve 2014”, përmes të cilit e falenderuan publikisht për angazhimin dhe mbështetjen e vazhdueshme që i ka dhënë, gjatë...
Tiranë, 23 Maj 2014-Qëndra për Mbrotjen e të Drejtave të Fëmijëve CRCA dhe ALO 116 000 Linja Kombetare për Fëmijët e Humbur si anëtare të Rrjetit Global për Fëmijët e Humbur, organizuan në Ditën Ndërkombëtare për Fëmijët e Humbur, Marshim në mbështetje të Fëmijëve të Humbur përpara Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Prokurorisë së Përgjithshme...
Tiranë, 13 Qershor – ALO 116 - Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë dhe Koalicioni për Arsimin e Fëmijëve në Shqipëri (ACCE)dhuroi sot në mesditë ndihma dhe pako me ushqime për 25 fëmijët e qendrës zhvillimore “Shtëpia e Kuqe”, e cila ofron trajtim për fëmijët me aftësi të kufizuar. Kjo nismë është në vijimësinë e iniciativave që ALO 116...
Deklaratë Publike Tiranë, 11 Qershor 2014 - A.Z. është 6 vjeç. Prej disa muajsh ai punon së bashku me familjen e tij, nga mengjesi deri në darkë, duke mbledhur kanaçe dhe prodhime plastike të hedhura në koshat e plehrave në Tiranë. Asnjëherë familja e tij nuk e kishte menduar se ardhja e tyre dhe jetesa në kryeqytet do të ishte kaq e vështirë,...
Arratisja nga Familja dhe Rrëmbimi Prindëror përbëjnë mbi 85% të rasteve të Fëmijëve të Humbur, sipas të dhënave të raportuara nga Missing Children Europe Bruksel, 2 Qershor 2014 – Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve të Humbur, u organizua konferenca “Kur çdo minute kushton” e mbajtur në Athinë, në të cilën u publikuan të dhënat e marra...
   Çdo ditë në botë humbasin rreth 22.000 fëmijë apo 8 milion fëmijë në vit. 1 në 7 fëmijë të humbur ka më tëpër gjasa që të bëhët viktimë e trafikimit dhe shfrytëzimit. 30% e viktimave të trafikut ndërkombëtar të fëmijëve janë me origjinë nga vendet e Europës Juglindore. ALO 116-Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë raporton se çdo ditë një...
Në kuadër te integrimit te numeracionit telefonik Shqiptar me atë të Bashkimit Europian, ALO 116 është shërbimi i parë kombëtar telefonik që kalon në përdorim me numrat e tij të rinj, duke i njehsuar me ato të BE-së. Duke filluar nga sot, çdo fëmijë dhe adoleshent që kërkon të komunikojë me Linjën Kombëtare të Telefonit për Fëmijët në Shqipëri,...
Tiranë, 26 Dhjetor 2013- Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve - CRCA Shqipëri  dhe ALO 116 - Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë, me mbështetjen e Bankës Ndërkombëtare Tregëtare (ICB Bank) edhe këtë vit dhuruan në Tiranë dhe Korçë 130 pako për fëmijë 3-6 vjeç në situate të vështirë ekonomike. Kjo nismë u realizua falë donacionit që...
Raporti Tematik i Linjës Kombëtare e Ndihmës për Fëmijët, tregon se fëmijët vajza dhunohen nga familja apo shokët që në moshë të hershme! Tiranë, 4 Dhjetor 2013 – ALO 116: Linja Kombëtare e Ndihmës për Fëmijët,në kuadër të 16 Ditëve të Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore, bën publik sot këtë Raport Tematik, i cili pasqyron dhunën ndaj...
Tiranë, 27 Nëntor 2013- Kuvendi i Shqipërisë në séancen plenare të datës 26 Nëntor 2013 aprovoi me 109 vota pro dhe asnjë kundër Rezolutën “Për mbrojtjen dhe respektimin e të drejtave të fëmijëve në Shqipëri”. Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA, vlerëson aprovimin në unanimitet të kësaj rezolute si një gur themeltar...

Pages