Nga data 25-27 qershor 2013 në Bruksel u mbajt konsultimi i 5-të rajonal I Linjave Europiane të Këshillimit për Fëmijë në bashkëpunim me Linjën e Këshillimit për Fëmijë në Belgjikë AWEL. Ky konsultim ofroj një mundesi të mirë për të reflektuar mbi rolin që kanë luajtur Linjat e Këshillimit për Fëmijë në Europë në përmirësimin e shërbimeve...
Fushata ndërgjegjësuese “Të drejtat e fëmijëve dhe ALO 116” Tiranë, 29 Maj 2013 – Stafi i ALO 116 - Linjës Kombëtare të Këshillimit të Fëmijëve dhe Qendrës për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA Shqipëri) me mbështetjen e UNICEF dhe Bashkimit Europian, vizituan sot shkollën ‘Ahmet Gashi’ në Laprakë, në kuadër të fushatës kombëtare...
Tiranë, 24 Maj 2013- ALO 116000-Linja Kombetare për Fëmijët e Humbur si anëtare të Rrjetit Global për Fëmijët e Humbur dhe Qëndra për Mbrotjen e të Drejtave të Fëmijëve CRCA, në bashkëpunim me një serë organizatash të shoqërisë civile, organizuan në Ditën Ndërkombëtare për Fëmijët e Humbur, Zinxhirin Njerëzor përpara Kryeministrisë, për të...
ALO 116 dhe CRCA vizitojnë shkollat 9-vjeçare "Mark Dashi", "Kristaq Shtembari" dhe "Liri Gero" të qytetit të Fierit. Fier, 10 Maj 2013 - ALO 116 - Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë dhe Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA Shqipëri) me mbështetjen e UNICEF dhe Bashkimit Europian, vijuan sot fushatën kombëtare...
ALO 116 dhe CRCA vizitojnë shkollat 9-vjeçare ‘4 Dëshmorët’, ‘Skënder Libohova’ të qytetit të Lushnjes dhe ‘Rako Simon Gjermeni’ e ‘Dituria’ në Komunën Krutje. Lushnje, 07 Maj 2013 – Stafi i ALO 116 - Linjës Kombëtare të Këshillimit të Fëmijëve dhe Qendrës për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA Shqipëri) me mbështetjen e UNICEF dhe...
Vijon fushata ndërgjegjësuese “Të drejtat e fëmijëve dhe ALO 116”. Elbasan, 06 Maj 2013 - ALO 116 - Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë dhe Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA Shqipëri) me mbështetjen e UNICEF dhe Bashkimit Europian, vijuan sot fushatën kombëtare ndërgjegjësuese në shkolla nën temën: “Të drejtat e Fëmijëve...
Vijon fushata ndërgjegjësuese “Të drejtat e fëmijëve dhe ALO 116”. Kombinat, 03 Maj 2013 - ALO 116 - Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë dhe Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA Shqipëri) me mbështetjen e UNICEF dhe Bashkimit Europian, vijuan sot fushatën kombëtare ndërgjegjësuese në shkolla nën temën: “Të drejtat e Fëmijëve...
Berat: Vijon fushata ndërgjegjësuese  Berat, 02 Maj 2013 - ALO 116 - Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë dhe Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA Shqipëri) me mbështetjen e UNICEF dhe Bashkimit Europian, vijuan sot fushatën kombëtare ndërgjegjësuese në shkolla nën temën: “Të drejtat e Fëmijëve dhe ALO 116”. Fushata...
Ndalesat e rradhës: ALO 116 mikpritet nga fëmijët e shkollës 9-vjeçare ‘Avni Rustemi’ në Tiranë, fëmijët e shkollave 9-vjeçare nr 1, nr 3 Kruje, shkollës 9-vjeçare Tapize, Fushe-Kruje, fëmijët e shkollave 9 vjeçare ‘Kushtrimi i Lirise’, ’14 Nëntori’ dhe ‘Qemal Mici’ Durrës.   Tiranë, 24 Prill 2013- ALO 116 - Linja Kombëtare e Këshillimit për...
Tiranë 23 Prill 2013- Takimi i radhës koordinues me partnerët e ALO 116- Linjës Kombëtare të Këshillimit për Fëmijë në Shqipëri, u organizua më 23 Prill 2013, pranë zyrave të UNICEF Shqipëri. Takimin e hapi znj.Belioza Çoku, menaxhere e përgjithshme e ALO 116, e cila falenderoi pjesmarrësit për mbështetjen dhe bashkëpunimin e tyre të deri...
Fjala pedofili ngjall frikë në mendjen e prindërve sa here që ajo përmendet. Këta të rritur të cilët sillen në mënyrë të papërshtatshme seksuale ndaj fëmijëve jo vetëm që thyejnë ligjin por shkaktojnë shumë vuatje për viktimat dhe familjet e tyre por edhe për shoqërinë në tërësi. Në ditët e sotme kjo çështje diskutohet shumë hapur. Është e...
Ndalesa e parë: ALO 116 mikpritet nga fëmijët e Shtëpisë së Fëmijëve ‘Zyber Hallulli’ në Tiranë. Tiranë, 5 Mars 2013- ALO 116 - Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë dhe Qendra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA) me mbështetjen e UNICEF dhe Bashkimit Europian, hapën sot fushatën kombëtare ndërgjegjësuese në shkolla nën temën: “Të...
Ky kosultim i rёndёsishёm i cili po zhvillohet paralelisht nё mbi 60 shtete tё ndryshme tё botёs ёshtё duke u zhvilluar edhe nё Shqipёri falё punёs sё zyrёs sё Kombeve tё Bashkuara nё koordinim me organizata tё shoqёrisё civile . Kёto diskutime tё drejtpёrdrejta do tё frymёzojnё axhendёn ndёrkombёtare post 2015 nё kuadёr tё Objektivave tё...
AMC dhe ALO 116-Linja Kombetare e Keshillimit per Femije nis fushatën kombëtare për ndërgjegjësimin e publikut të gjerë në lidhje me përdorimin e sigurt të internetit. Fushata do të shtrihet në 60 shkolla nëntëvjecare në të gjithë vendin, duke synuar së pari ndërgjegjësimin e nxënësve, prindërve dhe mësuesve mbi shfrytëzimin sa më të mirë dhe të...
ALO 116 dhe ACA dhurojnë karrocë lëvizëse për babain e 3 fëmijëve Tiranë, 7 Janar 2013 - Ardian Ceka telefonoi në ALO 116 për të bërë një kërkesë të vecante. Më ndihmoni me një karrocë me rrota, pasi nuk mund të kujdesem për fëmijët e mij nëse nuk arrij të lëviz. Adriai është babai 3 vajzave të mitura 9, 12 dhe 13 vjec. Prej 22 vitesh ai është i...
CRCA dhe ALO 116 dhurojnë 120 pako për fëmijët në situate të rrugës Tiranë, 21 Dhjetor 2012 - Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA) dhe ALO 116- Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë, me mbështetjen e Bankës Ndërkombëtare Tregëtare (ICB Bank) këtë vit dhuroi 120 pako për dy Qëndrat ditore të fëmijëve në situatë rruge. Kjo nismë...
Tiranë 30 Tetor 2012 - Në datat 17-19 tetor 2012, në Durban, Afrikë e Jugut u zhvillua “Konferenca e Gjashtë Ndërkombëtare e Linjave Ndërkombëtare të Këshillimit për Fëmijë”. Misioni i konsultimit të linjave të të gjithë botës ishte diskutimi i mënyrave të mbrojtjes së fëmijëve nga abuzimi, dhuna, keqtrajtimi, shfrytëzimi dhe forcimi i sistemit...
Fëmijët ndërtojnë vetë shtëpinë e ëndërrave! ALO 116 në Megatek Fest 6 Korrik 2012, duke filluar nga ora 10:00 ALO 116- Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë bashkohet në Megatek Fest, këtë vit ku më 6 korrik 2012, do të zhvillohet një organizim i përvitshëm ku promovohen produktet e Megatek, nën moton ‘Bëje mirë, Bëje vetë.’ Megatek Fest do...
Të Nderuar miq dhe partnerë, Në 1 Qershor 2009, në hapjen zyrtare të Linjës Kombëtare të Telefonit për Fëmijët, një fëmijë i quajtur Frenkli, telefonoi për herë të parë shërbimin më të ri në vend: ALO 116. Ajo telefonatë hapi një rrugë të re në marrëdhëniet e fëmijëve me shërbimet e mbrojtjes dhe përkujdesit social në Shqipëri, falë mbështetjes...
Të dashur miq të ALO 116, ALO 116- Linja e Këshillimit për Fëmijë është një shërbim 24 orë/7 ditë të javës, i dedikuar për të gjithë fëmijët në Shqipëri që ofron këshillim, referim të rasteve dhe informim për fëmijë dhe prindër. ALO 116 është një nga linjat e këshillimit më të reja në Europë. Vazhdimësia e saj dhe e shërbimit që ofron Linja varen...

Pages