CRCA dhe ALO 116 dhurojnë 120 pako për fëmijët në situate të rrugës Tiranë, 21 Dhjetor 2012 - Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve (CRCA) dhe ALO 116- Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë, me mbështetjen e Bankës Ndërkombëtare Tregëtare (ICB Bank) këtë vit dhuroi 120 pako për dy Qëndrat ditore të fëmijëve në situatë rruge. Kjo nismë...
Tiranë 30 Tetor 2012 - Në datat 17-19 tetor 2012, në Durban, Afrikë e Jugut u zhvillua “Konferenca e Gjashtë Ndërkombëtare e Linjave Ndërkombëtare të Këshillimit për Fëmijë”. Misioni i konsultimit të linjave të të gjithë botës ishte diskutimi i mënyrave të mbrojtjes së fëmijëve nga abuzimi, dhuna, keqtrajtimi, shfrytëzimi dhe forcimi i sistemit...
Fëmijët ndërtojnë vetë shtëpinë e ëndërrave! ALO 116 në Megatek Fest 6 Korrik 2012, duke filluar nga ora 10:00 ALO 116- Linja Kombëtare e Këshillimit për Fëmijë bashkohet në Megatek Fest, këtë vit ku më 6 korrik 2012, do të zhvillohet një organizim i përvitshëm ku promovohen produktet e Megatek, nën moton ‘Bëje mirë, Bëje vetë.’ Megatek Fest do...
Të Nderuar miq dhe partnerë, Në 1 Qershor 2009, në hapjen zyrtare të Linjës Kombëtare të Telefonit për Fëmijët, një fëmijë i quajtur Frenkli, telefonoi për herë të parë shërbimin më të ri në vend: ALO 116. Ajo telefonatë hapi një rrugë të re në marrëdhëniet e fëmijëve me shërbimet e mbrojtjes dhe përkujdesit social në Shqipëri, falë mbështetjes...
Të dashur miq të ALO 116, ALO 116- Linja e Këshillimit për Fëmijë është një shërbim 24 orë/7 ditë të javës, i dedikuar për të gjithë fëmijët në Shqipëri që ofron këshillim, referim të rasteve dhe informim për fëmijë dhe prindër. ALO 116 është një nga linjat e këshillimit më të reja në Europë. Vazhdimësia e saj dhe e shërbimit që ofron Linja varen...
Këshilla parandaluese për fëmijët 1. Ju nuk jeni vetëm - është gjithmonë dikush që do të dëgjojë dhe do të ndihmojë 2. Sigurohu që dikush të dijë ndryshimin e planeve tuaja 3. Është në rregull të thuash JO ndaj çdo gjëjë në rast se ju nuk ndjeheni rehat apo ndjeheni të frikësuar 4. Nëse ju jeni në ndonjë rrezik ose të ndjeheni të pasigurt...
4 Maj 2012- ALO 116 - Linja Kombёtare e Kёshillimit pёr Fёmijё, organizoi ditёn e premte, 4 Maj 2012, njё event për mbledhje fondesh për qëndrueshmërinë e ALO 116, me mbështetjen e UNICEF Albania, Delegacioni i bashkimit Europian në Shqipëri dhe Avokati i Popullit. Kjo pritje e veçantё, shёrbeu pёr ti informuar pjesёmarrёsit mbi rёndёsinё dhe...
KUJDESI DHE EDUKIMI PËR FËMIJËT QË NË FËMIJËRINË E HERSHME! JAVA GLOBALE E EDUKIMIT, 23-28 PRILL 2012! CRCA/ALO 116, World Vision, Save the Children, La Casa Nel Cure, ADRA, VIS TIRANA, TAMAM, Rrjeti i Vullnetarëve Shqiptarë, Eco Volis dhe UNICEF, organizuan sot në orën 11.00 eventin publik: “PIKTURA E MADHE” Çdo vit, gjatë javës së Fushatës...
6 Prill 2012 - Organizatat dhe Institucionet njihen me Linjёn Kombёtare tё Kёshillimit pёr Fёmijё dhe japin sugjerime pёr sistemin e referimit. ALO 116 – Linja Kombёtare e Kёshillit pёr Fёmijё, zhvilloi ditёn e sotme njё ditё tё hapur dhe mirёpriti nё mjediset e saj pёrfaqёsues tё institucioneve publike, ndёrkombёtare dhe organizatave tё...
"Të gjithë së bashku për një Internet më të sigurtë " Prindër: Merrni hapa shtesë për të mbajtur fëmijët të sigurtë në internet. Bëjeni sigurinë në internet një përpjekje të familjes tuaj, një përzierje të udhëzimit dhe të monitorimit. Jepini fëmijëve tuaj udhëzime të qarta dhe negocioni së bashku kohën e përdorimit të internetit, lojërave online...
Tiranё, 23 Janar 2012 - ALO 116 - Linja Kombёtare e Kёshillimit pёr Fёmijё ka kenaqёsinё tё falenderojë qytetarёt që kanë dhuruar pranё shtёpizёs me numёr 33 tek Qyteza e Fundvitit nё ditёt festive. Kontributi i qytetarëve ka mundësuar reth 500 fëmijë që të kenë zerin e tyre, të dëgjohen. Ky aktivitet i rёndёsishёm i organizuar falё bashkёpunimit...
Tiranë, 14 Janar 2012 - Alo 116, Linja Kombëtare e Telefonit për Fëmijët, njofton se nga sot të gjithë fëmijët anembanë Shqipërisë mund të marrin në telefon pranë ALO 116 dhe të kërkojnë ndihmë, duke përdorur numrin e tyre me kompaninë celulare Plus. Në fillim të muajit Janar, kompania celulare PLUS Communication, në kuadrin e politikave dhe...
Tiranë, 20 Nëntor 2011 - Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve në Shqipëri – CRCA / DCI Shqipëri në partneritet me Aleancën e Fëmijëve-Rajoni Tiranë, “TAMAM” dhe “La casa del cuore”, organizojnë diten e diele një festë me dhe për fëmijët në Tiranë, në veçanti për fëmijët që kanë braktisur shkollën, ata në vështirësi social-ekonomike dhe...
Në ambientet e Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit, ditën e sotme u nënshkrua Marrëveshja e bashkëpunimit ndërmjet Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit dhe Qendrës për Mbrojtjen e të Drejtave të fëmijëve(CRCA).  Kjo marrëveshje ka si objektiv publikimin e “fëmijëve të humbur”, në faqen e internetit të Rrjetit Global të...

Pages